Support Casper

Een baanbrekend onderzoek voor de bestrijding van alvleesklierkanker en andere moeilijk behandelbare tumoren.​
0
Overlijden dagelijks aan alvleesklierkanker​
0 %
OVerleefd alvleesklierkanker niet

Niet alleen baanbrekend voor alvleesklierkanker.

O O O

Het onderzoek is baanbrekend voor alvleesklierkanker, omdat er nog steeds geen effectieve behandelmethode voor deze kanker is. Het innovatieve onderzoek is tevens veelbelovend voor de bestrijding van andere soorten kanker en wordt gezien als dé behandelmethode van de toekomst. 

Een behandelmethode met virussen en het immuunsysteem

De behandelmethode waar onderzoek naar wordt gedaan wordt viro-immunotherapie genoemd. Met de methode wordt het immuunsysteem van de patiënt ingezet in combinatie met een virus, waarbij het virus een belangrijke rol speelt. Ten eerste wordt het virus ingezet om een tumor op te sporen en deze in kleine stukjes op te breken en te doden. Daarna zorgt het virus ervoor dat het immuunsysteem van de patiënt wordt versterkt. Zodra dit is gebeurd is de patiënt sterk genoeg om de kanker zelf op natuurlijke wijze op te ruimen. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je in onze blog….

Draag jij ook je steentje bij?

O O O

Momenteel heeft Do More meer dan €1200,- opgehaald samen met meer dan 100 trotse dragers. Zij hebben letterlijk en figuurlijk een steentje bijgedragen. Als jij een sieraad koopt doneren wij namens jou 1/3 deel van het aankoopbedrag aan het innovatieve onderzoek van Support Casper. 

Over Support Casper

Wie is Casper?

Support Casper is opgericht door Casper van Eijck. Hij is medisch oncoloog in het Erasmus MC in Rotterdam. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd clubarts van de voetbalclub Feyenoord. 

Welke doelstelling heeft Support Casper?

Support Casper heeft de ambitie om in 2030 een effectieve behandelmethode te hebben ontwikkeld voor de bestrijding van alvleesklierkanker, waardoor ze langer leven, minder ziek zijn en veel meer kans hebben om te overleven.

Wat is de werkwijze van Support Casper

Support Casper werkt momenteel met een team van 18 wetenschappers en artsen. Dagelijks onderzoeken zij de mogelijkheden rondom de behandelmethode en het virus. Dit doen zij stap voor stap met specifieke kleinere studies. In 5 jaar tijd hebben ze maar liefst 15 studies kunnen financieren.

Mensen van de stichting

Medewerkers

Support Casper heeft natuurlijk ook een geweldige team van medewerkers die elke dag mensen en organisaties bij elkaar brengen en aanzetten tot actie. In 5 jaar tijd hebben zij al meer dan 10 miljoen euro opgehaald en gaan nu door naar de volgende 10 miljoen.

Vrijwilligers

Een stichting bestaat nooit zonder vrijwilligers. Support Casper telt momenteel 28 enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen het team bij grote en kleine evenementen over het hele land. 

Ambassadeurs

Ook bekende Nederlanders hebben zich aangesloten bij Support Casper en geloven in de uitkomst van het onderzoek. Ambassadeurs als Barcelona trainer Ronald Koeman, Hockeyster Ellen hoog, presentatrice Astrid Joosten, Ex-doelman Hans van Breukelen en presentator René van der Gijp.