Thomas Janssen
Thomas Janssen
9 juli 2020

Meest dodelijke vorm van kanker kost Nederland dagelijks 8 personen

Share on facebook
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt staat je wereld volledig op zijn kop. Een zwaar lichamelijk en emotioneel traject met veel onzekerheid en angst, waarbij je de hoop en het geloof moeten houden in een positieve afloop. Dit is nooit makkelijk, maar wat nou als je te horen krijgt dat je de meest dodelijke vorm van kanker hebt? Is er dan nog wel rede voor hoop en het geloof in een positieve afloop als je alvleesklierkanker hebt.

De ernst van alvleesklierkanker

Bij alvleesklierkanker is de kans het grootst dat je komt te overlijden. De overlevingskans van deze ziekte is slechts 7%. Een dramatisch laag cijfer die veel lager ligt dan longkanker (18%) en slokdarmkanker (19%). In de afgelopen 30 jaar is er op bijna alle vormen van kanker flinke vooruitgang geboekt. Voor alvleesklierkanker geldt dit niet en blijft zelfs fors achterlopen. Dit komt doordat de alvleesklier diep in het lichaam zit en zo moeilijk te opereren is. Daarnaast komen mensen er vaak te laat achter dat ze alvleesklierkanker hebben, waardoor behandeling bijna onmogelijk is. Tot op de dag van vandaag is er dus ook geen effectieve behandelmethode voor deze vreselijke ziekte. Hier willen wij samen met Support Casper verandering in brengen.

Het baanbrekende onderzoek van Support Casper

Support Casper heeft de ambitie om in 2030 een effectieve en betaalbare behandelmethode voor alvleesklierkanker beschikbaar te stellen. Dit geeft enige hoop voor de patiënten nu, maar zeker voor de vele patiënten die jammer genoeg nog komen gaan. Dit willen zij bereiken door een baanbrekend onderzoek naar viro-immunotherapie. Viro-immunotherapie is een behandelmethode, waarbij immuuntherapie gecombineerd wordt met oncolytishe virussen. De combinatie van een virus en het eigen immuunsysteem wordt gezien als dé toekomstige behandelmethode voor alvleesklierkanker en voor andere moeilijk behandelbare tumoren.

3. Streven naar een betere wereld

Do More streeft naar een betere wereld. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat Support Casper grote stappen kan zetten richting de genezing van kanker. Ook al lijkt de genezing van kanker ver weg, wie had 10 of 20 jaar geleden gedacht dat we al zoveel kankerpatiënten hebben kunnen helpen? Alleen is dit helaas nog niet genoeg, want iedere dag overlijden nog steeds te veel mensen aan deze vreselijke ziekte.

Samen stappen zetten

Toch hebben we al stappen gezet en we blijven elke dag stappen maken en komen zo dichterbij de genezing van kanker. Samen met jouw willen wij deze stappen blijven maken, waardoor we elke dag een stapje dichterbij komen. De armbanden van Do More staan symbool voor het streven naar een betere wereld. Een wereld zonder kanker.

Dé toekomstige behandelmethode

Wij ondersteunen het onderzoek naar dé toekomstige behandelmethode voor kanker en dit willen we graag samen met jou doen. Op deze manier kunnen wij ons steentje bij dragen, met slechts een doel. Een wereld zonder kanker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van domore-jewelry.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 24 reviews.
X
Blijf op de hoogte en krijg 10% korting op je eerste bestelling
Met een aankoop draag jij je steentje bij aan de bestrijding van kanker.
Claim 10% korting op je eerste bestelling
Met een aankoop draag jij je steentje bij aan de bestrijding van kanker.
Hey ben je misschien iets vergeten?
profiteer alvast van 10% korting op je eerste bestelling
Met een aankoop draag jij je steentje bij aan de bestrijding van kanker.